Spring/summer Fashion Trends 2023

15/01/2023 Door Miguel Pomar 0

Tijdloze ontwerpen: Modedesigners creëren silhouetten, kleuren en prints die bedoeld zijn om langer mee te gaan dan slechts één seizoen.

Kleur blokkeren: Deze trend houdt in dat heldere, gedurfde en contrasterende kleuren worden gecombineerd voor een wow-effect. Kleuren die naar verwachting populair zullen zijn, zijn geel, oranje, rood, zachtroze, limoengroen, koraal, paars en verschillende tinten blauw.

Lila: Deze zachte paarse tint wordt verwacht populair te zijn omdat het bij iedereen past, ongeacht hun huidskleur, haarkleur of oogkleur.

Taupe: Temidden van alle felle kleuren wordt verwacht dat taupe een populaire neutrale en veelzijdige kleur zal zijn die gemakkelijk kan worden gecombineerd met andere accentkleuren.

Zwart en wit: De klassieke combinatie van zwart en wit wordt verwacht een tijdloze en verfijnde keuze te blijven voor elke situatie of evenement.

Tweekleurige prints: In plaats van prints in alle kleuren van de regenboog worden tweekleurige prints voorspeld om populairder te worden, waardoor subtiele maar sterke looks ontstaan.

Bloeiende prints: In het voorjaarsseizoen van bloeiende bloemen zijn bloemenprints altijd populair. Dit jaar kun je meer Brits thee-feest-geïnspireerde bloemenprints verwachten, gecombineerd met romantische details zoals ruches, pofmouwen en luchtige silhouetten.

Minimalistische strepen: Pinstripes en Bretonse strepen worden voorspeld een veelzijdige keuze te blijven die in elke situatie kan worden gedragen.

Satijnen look: De luxe en dromerige satijnen stof wordt verwacht een populaire keuze te zijn voor zowel casual als formele gelegenheden.

Jacquard en tweed: Verfijnde stoffen zoals jacquard en tweed worden voorspeld populair te zijn dit seizoen.

Kant: Romantische kanten details op tops en jurken worden verwacht populair te zijn voor zowel formele als informele gelegenheden.

Metallics: Glanzende en glimmende materialen zoals metallic imitatieleer, lurex breisels en pailletten worden voorspeld een vleugje glamour toe te voegen aan elke outfit.