Fashion Trends 2022: Deze Herfst Trends En -kleuren Wil Je Niet Missen

06/12/2022 Door Miguel Pomar 0

De Fashion Week herfst/winter 2022-2023 is alweer even voorbij, en de herfstperiode staat voor de deur. Hoog tijd dus om ons te storten op de nieuwe herfstcollecties. Welke fashion trends gaan we dit najaar zien? Je leest er alles over in dit blog!

Back to school

De scholen zijn weer begonnen en dat zien we ook terug in de modewereld. Dit najaar is de back to school look namelijk dé look waarin jij gespot wil worden.

Van mantelpakjes tot minirokjes en van plateauzolen tot loafers: met een old fashioned uniform loop jij er supertrendy bij en maak je je najaarsgarderobe compleet. 

Ook voor heren is de oldskool outfit weer terug van weggeweest. Haal je baseball jacket maar uit de kast en combineer dit met een basic wit, grijs of zwart shirt. Om je outfit af te maken kun je er een stoere jeans en witte sneakers onder dragen.

Warme aardetinten

Kleuren als bruin, cognac en beige vormen de basis voor veel kledingcollecties. Deze warme aardetinten zijn modekleuren die ieder jaar terugkomen en deze herfst is dat niet anders. We zullen deze kleuren dit najaar dus veel gaan zien.

Een andere kleur die dit jaar helemaal hot is: Lava Falls Red. Tijdens de Fashion Week werd deze kleur overal op de catwalk gespot. Breng de romantiek dus maar in huis met deze klassieke rode herfstkleur, ladies! Ga voor een mooie rode trenchcoat of combineer je favoriete jeans met een top in deze warme kleur.

Barbiecore

Welke trend we het hele jaar en dus ook het najaar gaan zien, is Barbiecore. Of je nu lichtroze, felroze of fuchsia roze draagt: alle kleuren roze zijn toegestaan met deze trend. Happy us!

Wil je meer weten over Barbiecore? Lees ons artikel voor meer informatie. 

Gorpcore

Een andere opvallende trend deze herfst is Gorpcore. Deze trend bestaat uit duurzame, tijdloze en praktische items zoals fleecejassen, cargobroeken en bucket hats. Hiermee willen modeontwerpers en dragers meer milieubewustzijn creëren.

Wat Gorpcore extra tof (én fashionable) maakt, is dat je de items met elkaar kunt combineren en over elkaar heen mag dragen. Ideaal wanneer het buiten wisselvallig weer is!

Athleisure

Voor heren is Athleisure dé modetrend van dit moment. Athleisure is een mix tussen sportief (athletic) en vrije tijd (leisure). Je kunt de kledingstijl dus wel raden: sportief gekleed in je vrije tijd. Ga bijvoorbeeld voor een leuke hoodie met trainingsbroek. Alles is toegestaan, als het maar comfortabel zit!